Sammen mod social dumping

I København står vi sammen – kommune, leverandører og medarbejdere – mod social dumping.

I Københavns Kommune stiller vi krav om, at alle, der løser opgaver for os, skal arbejde på ordentlige løn- og arbejdsvilkår.

Et fælles ansvar

Langt de fleste af vores leverandører lever op til kravene og tilbyder deres medarbejdere fair løn- og arbejdsvilkår. Men der er få undtagelser, som skaber unfair konkurrence på det danske arbejdsmarked for alle de virksomheder, der er ordentlige forhold. 

I Københavns Kommune går vi forrest i kampen mod social dumping og sikrer, at de ydelser, vi køber, og de institutioner, projekter eller aktiviteter, vi støtter, tilbyder medarbejderne fair løn- og arbejdsvilkår. Det gør vi med klausuler i vores kontrakter og et indsatsteam, der kontrollerer forholdene. 

Men for at vi kan komme social dumping i København til livs, har vi brug for hjælp. Fra virksomheder, der selv tager ansvar for at sikre gode arbejdsforhold for deres medarbejdere. Og fra alle, som kender til social dumping og kan gøre os opmærksom på det, så vi kan rette op på forholdene.

Sammen mod social dumping

Med kampagnen København mod social dumping er vi gået sammen med nogle af vores leverandører/tilskudsmodtagere om at sætte fokus på, hvorfor det er vigtigt at sætte ind mod social dumping. 

Kampagnen skal samtidig få københavnerne ind i kampen;  plakater og bannere i byen og indhold på sociale medier skal oplyse københavnerne om typiske tegn på social dumping – urimelig løn, manglende sikkerhed på arbejdspladsen og uacceptable arbejdstider – og opfordre til at kontakte hotlinen, hvis de ser tegn på unfair løn- og arbejdsvilkår.

I menuen til højre kan du se vores samarbejdspartnere og blandt andet få deres råd til, hvordan virksomheder og institutioner selv kan sætte ind mod social dumping.